Geschiedenis

OBS Sigmond is de openbare basisschool in het dorp Werkendam. In september 1960 werd met 2 groepen gestart in een oud houten noodgebouw (zie archief) en 6 jaar later -op 9 september 1966- werd een nieuw schoolgebouw met 3 groepslokalen aan de Sportlaan 2 in gebruik genomen. In 1974 werd een vleugel met 2 groepslokalen en een gemeenschapsruimte aangebouwd. In 1985 werd kleuterschool “Het Wilgenhoekske” in het gebouw ondergebracht. Hiervoor werd één leslokaal omgebouwd tot lokaal voor bewegings-onderwijs én een lokaal geschikt gemaakt voor het werken met kleuters. Oktober 2000 werd een nieuw noodlokaal in gebruik genomen, zodat er -weer- van 5 groepslokalen gebruik gemaakt kan worden.

In verband met nieuwbouw zijn we van oktober 2006 t/m december 2009 tijdelijk verhuisd naar een leegstaand schoolgebouw in de Beukenkampstraat. (Voormalige Flambouwschool).

Vanaf 11 januari 2010 werd gebruik gemaakt van de prachtige, nieuwe 6-klassige school (gecombineerd met peuterspeelzaal) op de oude locatie nu aan de Wilgenlaan ! Intussen wordt deze locatie gebruikt door reformatorische school voor speciaal basisonderwijs "De Akker" en zijn wij gebruik gaan maken van onze nieuwe locatie in MFA "Vlechtwerk" aan de H.j.Roubosstraat 5.

Onze school dankt de naam “Burgemeester Sigmondschool” aan de heer Arie Sigmond (1877-1923). De heer Sigmond was burgemeester van De Werken en Sleeuwijk van 1913 tot 1923 en burgemeester van Werkendam van 1915 tot 1923. Sinds schooljaar 2018-2019 gebruiken we als schoolnaam "OBS Sigmond".